İzmir İl Başkanlığı

Genel Başkanımız Ali Babacan İzmir'de Deprem Bölgesinde İncelemelerde Bulundu Genel Başkanımız Ali Babacan İzmir'de Deprem Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

06 Kas 2020

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir'deki depremin ardından yıkılan binaların enkazlarında incelemelerde bulunarak depremzede vatandaşları dinledi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir'deki depremin ardından yıkılan binaların enkazlarında incelemelerde bulundu.

Bayraklı ilçesinde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın enkazındaki çalışmalarla ilgili ekiplerden bilgi alan DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. İncelemeler sırasında yanına gelerek sorunlarını aktaran depremzede vatandaşları da dinleyen Ali Babacan, üzüntülerini dile getirerek kendilerinin depremin ilk anından itibaren bölgede durumu yakından takip ettiklerini söyledi.

Gelen her enkazlardan canlı kurtarılma haberi ile mutlu olduklarını ve umutlarının tazelendiğini söyleyen Babacan, yaralılara da acil şifalar diledi.

“Hasarlı binalar hızla tespit edilmeli”

Babacan, bölgedeki yapı stokunun çok kırılgan olduğunu, özellikle 1999'dan önce yapılan binalarda çok büyük sıkıntılar bulunduğunu, bölgedeki vatandaşların hasarlı binalara giremediklerini, çadırlarda ve geçici alanlarda beklemek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

İzmir’in bir bölgesinde yoğunlaşan hasarlı binalar konusunda tespitlerin hızlı yapılması konusuna da değinen Genel Başkan Babacan, “Vatandaşların aktardığına göre binaların durumunun tespiti konusunda bir yavaşlık söz konusu. Nasıl ki her ilden belediyelerin, itfaiyelerin ekipleri burada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hasarlı binaları tespiti ile görevli ekipleri farklı illerden de buraya kaydırılmalı. Evine giremeyen, girmekten korkan, binasının durumunu bilmeyen bir çok vatandaşımız evlerinin önünde bekliyor. Bir yandan enkazlara odaklanırken, dışarda bekleyen vatandaşların durumunu da hızla düzeltmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Türkiye’nin çok büyük bir mühendislik ve teknik kapasitesi olduğunu hatırlatan Babacan, “Önemli olan bu kapasitenin sağlıklı ve etkili koordinasyonu” dedi.

“Hasar tespitlerinde meslek örgütleri kullanılmalı”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hasar tespit çalışmalarının tarafsız ve bağımsız kuruluşlarca yapılmasının önemli olduğunu belirterek, meslek kuruluşlarının yerel ve merkezi yönetimin olası eksiklerini kapatmaya hazır olduğunu söyledi.

Bu konuda meslek örgütlerinden de destek alınmasının süreci hızlandıracağını söyleyen Babacan, “İmar affı yanlış bir uygulamaydı. Kentsel dönüşüm ivedilikle uygulanmalı, bunun içinde güçlü genel bir ekonomik yapı şart” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kaynaklarının büyük olduğu vurgusu yapan Babacan, “Ancak bu kaynakların doğru kullanılması gerekiyor. Gecikmeye tahammül yok, artık Kanal İstanbul gibi rant projeleri peşinde koşmaktansa kaynakları acil ihtiyaçlara yönlendirmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.

Yerinden yönetimin çok önemli olduğunu ifade eden Babacan, “Gerek ilçe, gerek büyükşehir belediyelerinin dışlanmaması gerektiğini düşünüyoruz. Toplumumuzda dayanışma ruhu var, bunu siyasetin ve devletin de yapması gerekiyor" dedi. Koordinasyonun son derece önemli olduğuna dikkat çeken Babacan, “Afet yönetiminin devlet ve sivil toplum ve yerel yönetimle koordinasyon halinde yürütülmesi gerekiyor. Depremin ilk gün devletin ilgili kurumu battaniye bağışı çağrısı yaptı. Siz çadır kuruyorsanız, battaniye stokunuzun da olması gerekir” diye konuştu.

Bayraklı Belediye Başkanı ile görüştü

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile de enkaz başında bir araya gelen ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, üstlerine düşen her konuda destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Daha sonra hastanede tedavi gören yaralı vatandaşları ziyaret eden Babacan, bu depremden etkilenen her yaralıya acil şifalar diledi,

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #İZMIR DEPREMI

SONRAKİ HABER

İzmir İl Yönetim Kurulumuz Genel Başkan Ali Babacan İle Buluştu

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

06 Kas 2020